בקורס זה נלמדות הגדרות של עיצוב, כפי שמנוסחות על ידי הפילוסופיה של העיצוב. זוהי דיסציפלינה חדשה יחסית שצומת בעיקרה ממחקר האסתטיקה.
עיקר הניסוח של הגדרות של עיצוב נסוב סביב סוגיות באונטולוגיה—תורת הדברים (החומריים והמופשטים), שנקראת גם תורת היש, או הקיים. בהתאמה, הסמינר הקורס מתמקד בהגדרה של תכונות החפץ ונסוב סביב גישות שונות להבחנה בין תכונות פנימיות-מהותיות של חפץ רגיל ואסתטי, לבין תכונות חיצוניות-לא מהותיות. נשאלות שאלות כמו האם תכונות כמו גודל ומבנה של חפץ מהותיות ויציבות יותר מתכונות כמו נחשקות, הבעה, מטען סמנטי ומיתוג. במסגרת האונטולוגיה נלמד את שתי המחלוקות המרכזיות בתיאוריה של עיצוב:
1. בסמסטר א' הקורס יתמקד בהבחנה בין תיאוריית הפורמליזם, שטוענת שהזהות של דבר נקבעת על פי צורתו, לבין תיאוריית הפונקציונליזם, שטוענת שזהותו של דבר נקבעת על פי התפקיד שלו והשימוש שלו נועד.
2. בסמסטר ב' הקורס יתמקד בהבחנה בין הגדרות רציונליות ומנטליסיטיות של עיצוב לבין הגדרות אסתטיות ומטריאליסטיות של עיצוב. שנשענת על ההבחנה המשולשת בין אידיאליזם, דואליזם למטריאליזם.
בקורס אף נלמד את הדיון הפילוסופי במושגי מפתח בעיצוב, כמו, צורה, פונקציה ושימוש, טלאולוגיה, artefact, תקשורת, סמל ומשמעות, affordance, קונבנציה וכוונה.
שנת לימודים וסמסטר: תשפד_ב